Plaget av soleksem? Slik kan betakaroten hjelpe deg

Plages du av soleksem? Betakaroten kan beskytte mot solskader, viser studier.

Endelig går det mot lysere tider! Det er deilig når solen endelig får ordentlig tak etter en lang vinter og tiner både snø og frosne vinterkropper.

Så lenge vi beskytter oss ordentlig, gir solen helse i hver stråle. Men når norske «hvitinger» tilbringer timevis i horisontalen, handler det nok like mye om at solbrun hud får oss til å føle oss bra. Dessverre er det også mange som ikke tåler solen særlig godt.

Utslett og kløe

Soleksem, eller solallergi, rammer mellom 10 og 15 prosent av befolkningen i Norden. Soleksem er en allergisk reaksjon på solens ultrafiolette stråler (UV-stråler), og er vanligst på våren og forsommeren, Det opptrer oftest som røde utslett, hevelser, blemmer eller kløe. Personer som er lyse i huden er spesielt utsatt.

Eksemet kan forverres av ingredienser fra stoffer i klær, kremer, parfyme og medisiner. For eksempel kan enkelte hjertemedisiner, smertestillende og antibiotika av typen tetracycliner gjøre huden mer ømfintlig for sollys og gi økt risiko for solbrenthet og eksem.

Betakaroten mot soleksem

Ofte anbefales produkter som kortisonkrem, Omega3-fettsyrer og Aloe Vera for forebygging og lindring av soleksem. Men det finnes ennå ikke dokumentert effektive legemidler for soleksem.

Vitenskaplige studier har vist at inntak av betakaroten kan forebygge soleksem. I en studie utført ved universitetssykehuset i Münster i Tyskland konkluderte forskerne med at tilskudd av betakaroten i noen uker eller måneder før man utsatte seg for sterk sol, kan beskytte mot soleksem og solforbrenning.

Egenskaper ved Betakaroten

Betakaroten er et fargestoff som finnes naturlig i mange grønnsaker. Stoffet lagres som A-vitamin i cellene i underhudsfettet. Når huden utsettes for sollys, bidrar dette til en dypere brunfarge. Dette er grunnen til at betakaroten er populært blant dem som ønsker best mulig resultat av soltimene.

Studier viser at inntak av betakaroten også kan virke forebyggende mot soleksem og andre solingsrelaterte hudskader.

Naturlig

For best resultat anbefales inntak av betakaroten som kosttilskudd. Betakaroten Vitamintilskudd fra Natura Lab inneholder den høyeste lovlige doseringen av betakaroten. Produktet har en unik sammensetning og gir maksimal effekt i både naturlig sol og solarium.

I motsetning til mulige syntetiske produkter i markedet, er Betakaraoten vitamintilskudd et naturlig tilskudd. Derfor er det ekstra rent og kraftig, og er helt uten bivirkninger.

Viktig å vite

Kosttilskudd er ingen erstatning for et variert kosthold. Anbefalt døgndose på én tablet per døgn bør ikke overskrides. Betakaroten bør ikke brukes av barn, gravide og ammende. Oppsøk lege ved vedvarende soleksem, også hvis det utvikles en infeksjon (rød, varm, hoven og væskende hud).

Les om Alexandras erfaringer med betakaroten

Tips for å forebygge soleksem

Soleksem er lett å få flere ganger. God solbeskyttelse, solkrem og gradvis tilvenning til solen er viktig.

  • Vær forsiktig når du soler deg på våren og forsommeren. La huden venne seg til solen gradvis. Unngå sol midt på dagen.
  • Beskytt deg mot solen med klær og høy faktor (minst faktor 15). Bruk solkrem med dokumentert effekt mot soleksem.
  • Bruk betakaroten, start gjerne inntaket 2 uker før soling.

Prøv i dag til halv pris.

Ja takk! Jeg vil gjerne ha Betakaroten Original. Tast inn ditt telefonnummer og trykk «Hent adresse», eller fyll ut skjemaet manuelt.

Nå kun 179,- *

Bestill Betakaroten til kun kr 179,- for to måneders forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg motta to måneders forbruk annenhver måned frem til oppsigelse for kun kr 179,- per måned (kr 358,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato. Ved for sen oppsigelse forplikter du deg til å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelige for deg!
* gjelder kun første pakke per nytegning av abonnement

Pakken sendes direkte til postkassen

Alltid gratis frakt!