Solvettreglene – få mer ut av sola med våre gode tips!

Vi nordmenn elsker sola og gjør alt vi kan for å få mer av den. Det er helt topp, og i de fleste tilfeller er sola bra for helsa i riktige mengder. Solvettreglene handler ikke om å unngå sola, men å begrense mengden UV-stråling vi utsetter oss for, og å minske sjansene for å bli solbrent.

Hvor mye solbeskyttelse vi trenger varierer på bakgrunn av mange faktorer som årstid, hvilken hudtype vi har og hvor vi befinner oss. Her er noen enkle grep du kan ta for å beskytte deg og dine i sommer.

 1. Smør deg!
  Sola er ikke til å spøke med. Bruk en god solkrem som tilfører fuktighet og beskytter mot farlig UV-stråling. Smør deg også med fuktighetskrem etter en lang dag i sol og sjøvann.
 2. Ikke ligg for lenge
  For å bygge opp en dyp og jevn brunfarge, er det viktig å ikke bli brent. Snu deg, bytt side og ta mange pauser – så får du en jevn fordeling på huden. Spesielt mellom kl 12 og 15 er solen sterk.
 3. Ta vare på hverandre
  Livet blir bedre av å dele, så vær raus og gi solkrem til en venn. Hjelp hverandre å få hele ryggen dekket.
 4.  Finpuss på tonen
  Er du en som har lett for å få farge, men ønsker deg en jevnere og varmere tone? Har du naturlig lys hud, og behov for å gi de naturlige pigmentene litt hjelp? Betakaroten kan være akkurat det du trenger for oppnå den rette, gyllenbrune fargen. NB: Ikke ta mer enn én tablett om dagen.
 5. Få brunfargen til å vare
  Først og fremst gjelder det å bruke tid på å bygge opp fargen. Få mest mulig ut av den sola du har ved å sole deg smart! Unngå å bli brent, sol deg heller litt etter litt. Slik får du farge som varer. Inntak av Betakaroten hjelper også huden å beholde tonen sin over tid.

 

For mer utvidet informasjon om solvett se kreftforeningens info side eller gå hit for å gi din støtte.